Nieuws archief 2013

16-10-2013

Kunst in het Martini Ziekenhuis

Kunst in het Martini Ziekenhuis

Begin 2013 kocht de kunstcommissie van het Martini Ziekenhuis een vijftal kunstwerken van Greet Dijkstra aan. Deze werken hebben inmiddels een prominente plaats gekregen in het gebouw, waaronder in de centrale hal bij de entree.

 

Wilt u meer informatie over kunst in het Martini Ziekenhuis? Klik hier.

14-10-2013

Martini viert een feestje!

Martini viert een feestje!

Zondagmiddag 13 oktober jl. opende kunstenaar Wiebren Arema, onder grote publieke belangstelling, de expositie van zijn oud-leerling, Greet Dijkstra. De tentoonstelling geeft een prachtig overzicht van het werk van de kunstenares, waarbij de kleurrijke stadsgezichten van Groningen onmiddelijk de aandracht vragen.

 

Met deze tentoonstelling kan met recht worden gezegd dat de Martinistad een feestje viert.

 

Kom ook een kijkje nemen bij deze expositie die in de expositieruimte van het hoofdbureau van de stad Groningse politie aan de Rademarkt 12 wordt gehouden t/m 7 december a.s. Klik hier voor meer informatie.

 

26-06-2013

Kunstmarkt valt letterlijk in het water

Kunstmarkt valt letterlijk in het water

Op zaterdag 15 juni jl. trotseerde Greet Dijkstra weer en wind op de kunstmanifestatie "Kunst rondom de Freylemaborg" te Slochteren (Gr.).

 

Ondanks de enorme hoosbui, die het terrein, maar vooral ook het werk van de deelnemende kunstenaars geselde, was de belangstelling van het publiek niet teleurstellend.

 

Volgend jaar beter!

27-05-2013

Greet Dijkstra bij Radio Noord

Greet Dijkstra bij Radio Noord

Op zondagochtend vroeg was Greet Dijkstra samen met collega-kunstenares Natasja Bennink live te gast in het programma "Noordmannen" van RTV Noord. De presentatie was in handen van Okkie Smit en Alex Vissering .

 

Het thema was vanzelfsprekend "Kunst in Appingedam, waarbij het werk van de beide kunstenaressen centraal stond.

 

De gesprekken worden grotendeels gevoerd in de Groninger streektaal en wanneer u de uitzending gemist heeft, kunt u deze op de site van RTV Noord terugluisteren. Klik hier voor de link (09.10 uur)

 

(Foto vlnr: Okkie Smit, Greet Dijkstra, Alex Vissering, Natasja Bennink)

22-05-2013

Martini Ziekenhuis koopt werken Greet Dijkstra

Martini Ziekenhuis koopt werken Greet Dijkstra

De kunstcommissie van het Martini Ziekenhuis te Groningen heeft vijf werken van Greet Dijkstra aangekocht. Een deel van de werken hangt inmiddels in de centrale hal van het ziekenhuis en een aantal hebben een plek gevonden in de dienstruimten (niet openbaar toegankelijk).

 

Samen met Maria Bueving (foto, rechts) van de kunstcommissie bekijkt de kunstenares de expositiemogelijkheden in het ziekenhuis.

 

Met een overzichtsexpositie medio 2014 zal daar meer werk van Greet Dijkstra te bewonderen zijn.

 

Hou de site in de gaten voor meer informatie.

 

16-01-2013

Expo "Tegenstelling" geopend in Delfzijl.

Expo "Tegenstelling" geopend in Delfzijl.

Zondagmiddag 13 januari jl. vond de opening plaats van de gezamenlijke expositie van Greet Dijkstra en Tity Maat. Deze uitstekend bezochte en geanimeerde start werd geopend door kunstvriendin Hermie Monster-Hooijer.

 

Niet zonder reden hadden de beide exposanten hun schilderijententoonstelling het thema "Tegenstelling" meegegeven. Het strakke, veelkleurige werk van Dijkstra tegenover de losse en speelse penseelstreken van Maat geven deze expositie een uniek karakter die bij de bezoekers van de opening erg in de smaak viel.

 

Al met al een bijzondere kunstpresentatie die een bezoek zeker waard is. Klik hier voor meer informatie over bezoek en openingstijden.