Nieuws archief 2012

30-10-2012

Expositie "De Groninger Kroon"

Expositie "De Groninger Kroon"

Op zaterdag 27 oktober jl. vond de feestelijke opening plaats van de expositie "Stad en Ommeland" in galerie "De Groninger Kroon" in de Groningse Reiderwolderpolder (Finsterwolde).

 

De belangstelling was overweldigend. De gasten werden naast de prachtige collectie van de deelnemende kunstenaars, waaronder Greet Dijkstra, en een hapje en een drankje getrakteerd op een optreden van het Eerste Grunneger Baaiemer Mannenkoor.

 

De expositie duurt nog tot 6 januari 2013. Kom vooral een kijkje nemen bij deze expositie in de wonderschone en wijdse omgeving van Galerie De Groninger Kroon te Finsterwolde (Gr.).

 

Voor meer informatie over de expositie, bereikbaarheid en openingstijden klik hier.

 

Een foto-impressie van de opening vind u op de Facebook-pagina van Greet Dijkstra - Schilderes

 

Op de foto: Greet Dijkstra met vriend en collega kunstenaar Sip Hofstede.

09-09-2012

Presentatie nieuwe atelierbrochure Appingedam

Presentatie nieuwe atelierbrochure Appingedam

Op zaterdag 8 september jl. werd in de Nicolaikerk te Appingedam de nieuwe atelierbrochure "Beelde kunt in de stad Appingedam" gepresenteerd. Voorzitter Maarten Burggraaff (links op foto) van het Cultureel Platform Appingedam overhandigde het eerste exemplaar aan cultuurwethouder Piet Manning. In aanwezigheid van Damster galieriehouders en kunstenaars, waaronder Greet Dijkstra van Galerie de Gangerie.

 

Met het verschijnen van deze kleurrijke brochure is opnieuw een belangrijk element toegevoegd aan de promotie van Appingedam als "Kunststad van Noord-Groningen".

 

Kijk voor meer informatie op www.cultureelplatformappingedam.nl

07-09-2012

Kunstproject Aurich-Appingedam afgesloten

Kunstproject Aurich-Appingedam afgesloten

Op uitnodiging van burgemeerster Windhorst van Aurich (Dld), brachten de deelnemende kunstenaars een afsluitend bezoek aan het raadhuis van de Duitse partnerstad van Appingedam.

 

Het gemeenschappelijke kunstwerk van de zes kunstenaars, Annet Bakker, Greet Dijkstra, Kés Aerts, Herbert Müller, Bernd Meyse en Hans Pollack, die ze in het kader van deze eerste kunstuitwisseling hadden gemaakt, was inmiddels door het gemeentebestuur aan gekocht en kreeg op deze dag een prominente plaats in de centrale hal van het Auricher raadhuis. Hiermee werd dit project op passende wijze afgesloten.

 

Inmiddels buigen de organisatoren zich alweer over een verolg van deze kunstmanifestatie, die tijdens de daaraan verbonden exposities in beide stede veel publiek heeft getrokken.

 

In 2014 bestaat de partnerschap tussen het Duitse Aurich en Appingedam precies 25 jaar. Dat is goede gelegenheid om de veelzijdige kunst uit beide steden opnieuw onder de aandacht te brengen.

19-07-2012

Een werk van Greet Dijkstra als relatiegeschenk

Een werk van Greet Dijkstra als relatiegeschenk

In opdracht van het waterschap "Amstel, Gooi en Vecht" en in samenwerking met Ida van der Woude Art Consultancy is een sierbord vervaardigd met daarop de afbeelding van het schilderij "Amsterdam" van Greet Dijkstra. Het waterschap zal dit bord als relatiegeschenk gebruiken.

09-05-2012

"Atelierroute Van Eems tot Westeremden"

In het weekeinde van 25 en 26 augustus 2012 zal Greet Dijkstra deelnemen aan de "Atelierroute Van Eems tot Westeremden". Gedurende dit weekeinde stelt de kunstenares, evenals vele andere deelnemers, haar atelier en galerie open voor alle geinteresseerden.

 

Atelier en galerie zijn op beide dagen geopend van 10.00 - 17.00 uur. Greet Dijkstra is dan zelf aanwezig.