Nieuws archief 2015

05-10-2015

Galerie "De Gangerie" officieel bewegwijzerd

Galerie "De Gangerie" officieel bewegwijzerd

Sinds de zomer heeft de gemeente Appingedam onze galerie "De Gangerie" officieel bewegwijzerd met dit bordje. Een prachtige erkenning van onze galerie.

04-08-2015

Schilderijen in cabrio richting Reiderwolderpolder

Schilderijen in cabrio richting Reiderwolderpolder

Op 3 augustus jl. zijn de schilderijen ten behoeve van de expositie Happy Art per cabrio aangeleverd bij galerie De Groninger Kroon te Finsterwolde midden in de Reiderwolderpolder. De opening vindt plaats op zaterdag 8 augustus om 17.00 uur. Welkom.

 

Klik hier voor meer informatie.

28-05-2015

Werk Dijkstra cadeau voor vertrekkend wethouder

Werk Dijkstra cadeau voor vertrekkend wethouder

Op dinsdag 26 mei jl. ontving vertrekkend wethouder Kloosterhof van Appingedam een drieluik van Greet Dijkstra cadeau van de gemeenteraad als dank voor zijn inzet.

21-05-2015

Landscheppen

Landscheppen

Appingedam en omgeving heeft de laatste jaren met de aardbevingen en de toenemende bevolkingskrimp veel te verduren gehad.

 

"Is het misschien nodig om op een nieuwe manier naar het landschap te gaan kijken?"

 

Tijdens het festival "Terug naar het begin" op zaterdag 16 mei jl. werd het publiek uitgenodigd om een nieuw droomlandschap te creëren tegen de achtergrond van de historische Nicolaikerk te Appingedam.

 

Het kunstproject "Landscheppen" in samenwerking met Academie Minerva te Groningen. De projectleiding lag in handen van kunstenares Ida van der Lee in samenwerking met Damster kunstenaressen Annie Bosscher, Greet Dijkstra en Academie Minerva studentes Trudy Oosterhuis en Savan Zijlstra.

07-01-2015

Greet Dijkstra DamSTER van 2014

Greet Dijkstra DamSTER van 2014

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam werd kunstenares Greet Dijkstra op 6 januari in de categorie "persoon" benoemd tot DamSTER van 2014. Ze ontving uit handen van burgemeester mw. H.K. Pot de bij deze benoeming behorende oorkonde en beeldje.

 

Het juryrapport:

De jury heeft unaniem  besloten dat Greet Dijkstra de DamSTER van 2014 is. Zij kan aantoonbaar een bekende Damster genoemd worden dankzij haar vroegere winkel, haar galerie, haar beeldende werk en haar inzet op diverse terreinen van cultuur en samenleving, zoals de organisatie van het steeds groter wordende jaarlijkse Kunst-in-de-kerk evenement, dat onlangs weer gehouden is.

 

In het beeldende werk van Greet Dijkstra speelt Appingedam een belangrijke rol. Haar bijzonder herkenbare eigen stijl, waarin zij stadsgezichten abstraheert, laat de toeschouwers Appingedam met andere ogen zien en maakt nieuwschierig naar onze unieke stad. Vanwege het feit dat het geografische gebied waarbinnen zij exposeert steeds verder uitbreid en inmiddels de nationale grenzen heeft overschreden, mag Greet Dijkstra met recht een ambassadeur van Appingedam genoemd worden.

 

Foto: Jan Andries Blaak, Appingedam